TR | EN
Mekatronik Programı "Program Çıktıları"
  1. Tekniker Bilgisi: Makine, malzeme, İmalat, elektrik ve elektronik temelleri kullanarak mekatronik ile ilgili problemlere çözümler sunar. Mekatronik sistem bileşenlerini tanır.
  2. Problem Analizi: Karmaşık problemleri tanımlama ve mekatronik bilgilerinin ilk prensiplerini kullanarak geçerli sonuçlara ulaşmak.
  3. Mekatronik Problemlerin Araştırılması: Geçerli sonuçlar sağlamak için veri analizi ve yorumlama gibi araştırma tabanlı bilgi ve yöntemleri kullanmak.
  4. Modern Araçların Kullanımı: Tekniker faaliyetleri için uygun teknikleri, kaynakları ve bilgi teknolojisi araçlarını, seçmek ve uygulamak.
  5. Etkili İletişim Kurma: Farklı kitlelerle etkili bir şekilde iletişim kurma becerisi kazanmak.
  6. Etik ve Profesyonel Sorumlulukları Tanıma: Etik ve profesyonel sorumlulukları tanıma ve mekatronik çözümlerinin küresel, ekonomik, çevresel ve toplumsal bağlamlardaki etkilerini dikkate alarak bilinçli kararlar verme.
  7. Bireysel ve Takım Çalışması: Birey olarak ve çeşitli ekiplerde, çok disiplinli ortamlarda etkin bir şekilde çalışabilme yeteneği kazanmak.
  8. Mekatronik Sistem: Endüstriyel uygulamalar için sensör veya transdüser seçimini ve bakımını yapmak.
  9. Yeni Bilgi Edinme ve Uygulama: Gerektiğinde yeni bilgileri edinme ve uygulama, uygun öğrenme stratejilerini kullanma yeteneği.
  10. Yaşam Boyu Öğrenme: Teknolojik değişim bağlamında bağımsız ve yaşam boyu öğrenmeye katılma gereğini tanıma ve buna hazırlıklı olma.
  11. Mekatronik Sistem: teknik-meslek resim çizimlerini 2D ve 3D okuma ve çizebilme, ve sistemin kurulumunu, iş güvenliği unsurlarını göz önüne alarak sağlar.
  12. Mekatronik Sistem: Elektrik-Elektronik devrelerin kurulumunu, analizini ve bu devreler üzerindeki gerekli ölçüm işlemlerini yapar. Bilgisayar destekli analog ve sayısal devre tasarımını gerçekleştirerek simülasyonlarını yapar.
  13. Mekatronik Sistem: Endüstriyel robotları programlar ve bunların bakımını yapar.
  14. Mekatronik Sistem: Elektrik motorlarının yapısını, karakteristiklerini tanımlar ve sürücü tasarımını yapar. Elektrik kumanda devrelerinin tasarımını, kurulumunu ve bakımını gerçekleştirir.
  15. Mekatronik sistem ve bileşenler için anahtar sözcükler ile araştırma yapabilecek düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olabilme, katalog verilerini anlayarak malzeme seçimine karar verebilme.
  16. Malzemeleri sınıflandırma, malzeme seçimini yapabilme. Makine elemanlarının sınıflandırılması, tanıması ve tasarımı yapabilme. Talaşlı ve talaşsız imalat yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak.
  17. Hidrolik ve Pnömatik sistem elemanlarını açıklar ve sistemi tasarlar.
  18. Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi kazanır.
  19. Problemlerinin incelenmesi için veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi ile proje yönetimi, risk yönetimi ve değişiklik yönetimi gibi iş hayatındaki uygulamalar hakkında bilgi; girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürebilir kalkınma hakkında farkındalık elde eder.